Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tidigare dömd hotar SD-ledaren igen

Sebbe Staxx och Timbuktu.
Sebbe Staxx och Timbuktu. Foto: Karl Henrik Edlund, TT

Sebbe Staxx och Timbuktu rappar om att slå Jimmie Åkesson gul och blå och misshandla honom med ett järnrör. Det skriver SVT på sin webbplats.

Hoten mot Sverigedemokraternas partiledare framförs i en ny låt, ”Svarta duvor & vissna liljor”, som släpptes på onsdagen. Sebbe Staxx har redan tidigare dömts för att ha hotat SD-ledaren när han i ett twitter-meddelande den 22 mars 2012 skrev att han ville tortera Åkesson med en avbitartång.

Den gången fick Sebastian Stakset, alias Sebbe Staxx, böta 5.000 kronor för olaga hot.

I den nya låten rappar Sebbe Staxx: ”Kungsgatan med Soran, hade jag varit med hade jag tagit järnröret och lagt dem i koma alla tre. Fuck SD med Jimmie i spetsen, sänker en sänker två, ja då springer nog resten,” skriver SVT.

Rapparen säger till SVT att han inte menar att hota Åkesson utan vill påpeka vad som är rätt och fel med Sverigedemokraterna.

– Människor som satt i riksdagen sprang runt med järnrör och kallade människor för svartskalle och hora. Så vart ska man rikta den här kritiken, mot mig eller mot människorna som faktiskt gjorde det? Jag står för vad jag sa, säger Sebbe Staxx till SVT.

Också Timbuktu rappar om Åkesson som han vill dunka ”gul och blå” och ”hissa i en flaggstång”.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.