Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tidigare mordmisstänkta åtalas för knivbråk

Ett dödsfall i Lund som först rubricerades som mord har nu lett till åtal för grov misshandel.

Den 16 mars hittades en man i 30-årsåldern död utomhus i ett bostadsområde i västra Lund. En 45-årig man greps i närheten av brottsplatsen och dagen därpå greps en 36-årig man. Den ene ska ha knivhuggit den avlidne mannen, samt låst in honom och ytterligare en man: 36-åringen. Han ska i sin tur ha knivhuggit den förste mannen.

36-åringen släpptes senare och 45-åringen omhäktades, men då inte längre misstänkt för mord, utan istället för grov misshandel och olaga frihetsberövande. Nu åtalas de båda männen.

Enligt stämningsansökan ska 45-åringen ha låst in den senare avlidne mannen i sin lägenhet. Han ska även ha upprepade gånger ha knivhuggit honom i benet.

Han ska även ha tilltvingat sig 36-åringens telefon genom att hota honom med kniv. Därefter plockade han ur batteriet ur telefonen och låste in även 36-åringen i lägenheten. 45-åringen åtalas nu för grov misshandel, två fall av olaga frihetsberövande, samt olaga tvång.

Medan 45-åringen höll de båda andra männen inlåsta i sin lägenhet ska 36-åringen ha attackerat honom och upprepade gånger ha knivhuggit honom i ansiktet, på överkroppen och på ena handen. 36-åringen åtalas nu för grov misshandel av 45-åringen.

Samtliga händelser ska ha ägt rum i 45-åringens lägenhet den 16 mars i år.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.