Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 07:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tidningsbud-en-av-de-drabbade-i-kristianstad/

Sverige

Tidningsbud en av de drabbade i Kristianstad

Polisens kriminaltekniker på plats på JH Dahlsgatan i Kristianstad under måndagen. Foto: Johan Nilsson/TT

En av de män som enligt vittnen setts springa blodig och naken på tak i centrala Kristianstad under måndagen var ett tidningsbud som var i tjänst, det bekräftar företaget som mannen jobbar för. 

Vad som hände på platsen är fortfarande oklart.

Det är fortfarande oklart exakt vad som hände på J H Dahlsgatan i Kristianstad under måndagen och polisen är fortsatt förtegen om händelseförloppet. 

På förmiddagen fick polisen in ett larm om att två män setts röra sig i lägenheter och på tak vid J H Dahlsgata i centrala Kristianstad. Båda männen var nakna, enligt polisen, som begav sig till platsen där båda männen senare frihetsberövades. Senare visade det sig att en av dem var brottsoffret. 

Någon form av tillhygge ska ha använts och polisen utreder händelsen som ett grovt våldsbrott. En person sitter anhållen och fyra personer, inklusive den misstänkte gärningsmannen, fördes till sjukhus med lindriga skador.

En av de drabbade var ett tidningsbud som var i tjänst. När han inte färdigmarkerade sin runda på kvällen började kollegorna ana oråd. De ringde mannen, men fick inget svar och sökte då upp honom via en sökfunktion i telefonen.

– Vi skickade ut personal till platsen och hittade hans distributionsvagn. När vi inte hittade honom kontaktade vi hans familj och det var först då vi förstod att något hade hänt, säger vd:n på det företag mannen jobbar på. 

Vid den tidpunkten hade mannens familj redan kontaktat polis. 

Vad som hände efter det är ännu oklart. Polisen är förtegen om detaljerna.

– Det som vi jobbar med just nu är att försöka fastställa händelseförloppet. Jag kan inte säga mycket mer just nu, mer än att en person är anhållen, säger Thomas Johansson, presstalesperson hos polisen i region syd.

Enligt vittnesuppgifter ska den drabbade mannen ha sagt att han blivit torterad i flera timmar, skriver Kristianstadsbladet, men det är inget som polisen vill kommentera.  

Företagets vd har ännu inte varit i kontakt med den anställde och vet inte hur han mår, men han är upprörd över det som hänt.

– Jag är ledsen arg och bestört över det här. Jag har varit i branschen i nästan 20 år och har aldrig varit med om något liknande, säger han. 

Om företaget hade kunnat agera annorlunda är för tidigt att säga, menar vd:n. 

– Vi måste först veta vad det är som har hänt och sen kan vi titta på om vi kunde ha vidtagit några åtgärder. Vad som är viktigast nu är att vi måste ta reda på hur vår kamrat mår.