Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tiggande man gripen för penningtvätt

En man som tiggde vid Resecentrum i Uppsala under måndagen greps misstänkt för brott mot penningtvättslagen. På sig hade han kontanter till ett värde av sex miljoner kronor, skriver Upsala Nya Tidning.

Polisen åkte till platsen efter att flera inringare hört av sig.

– Han befann sig på en så kallad hotspot, ett resecentrum, ett ställe där vi jobbat och jobbar mycket med trygghet. Allmänheten ringde och tyckte att han var väldigt offensiv i sitt sätt att tigga, säger Jale Poljarevius, lokalpolisområdeschef för Uppsala och Knivsta, till DN och fortsätter:

– När vi konfronterade mannen uppvisade han själv misstanke och ville avvika från platsen och då gjorde de en kontroll av mannen, säger han.

Mannen ska ha tiggt pengar till en bussbiljett. Vid kontrollen hittade poliserna en stor summa pengar som mannen bar med sig.

– I jackfickor, benfickor, ja alltså överallt. Sedlar överallt och i en medhavd väska, säger Jale Poljarevius.

Enligt UNT rör det sig om ett värde på sex miljoner kronor, men Jale Poljarevius vill inte bekräfta siffran utan säger att det rör sig om ”ett väldigt stort belopp”. Mannen greps misstänkt för grovt penningtvättsbrott och blev senare anhållen. Han är inte känd av polisen sedan tidigare och förundersökningen ska bringa klarhet i vad mannen skulle använda kontanterna till.

– Det är väldigt ovanligt. Jag har aldrig varit med om att man bär på sig så här mycket pengar. Det är jättekonstigt, säger Jale Poljarevius.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.