Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tio kronor blev 52 miljoner

En medelålders vårdanställd satsade tio kronor – och vann 52 miljoner. Men han tänker fortsätta leva ungefär som vanligt. ”Jag måste ha den sociala gemenskapen på jobbet, annars fungerar det inte”, säger han till DN.

Efter att ha dragit högsta möjliga vinsten i ett casinospel, kunde mannen, som vill vara anonym, kvittera ut den smått overkliga summan 5,6 miljoner euro.

Summan motsvarar exakt 52 368 734 svenska kronor enligt Unibet, som tillhandahöll spelet.

– Man har väl inte riktigt landat än efter det här. Jag är på väg till jobbet nu och vet inte riktigt hur det känns. Både upp och ner, det är en så stor summa pengar så det blir konstigt för en, säger han till DN.

Mannen jobbar inom vården i Mellansverige och har inga planer på att säga upp sig. Däremot kanske han går ner i tid.

– Jag måste ha den sociala gemenskapen på jobbet, annars fungerar det inte.

Exakt vad han ska göra med pengarna har han inte hunnit bestämma. Men nära och kära ska få sitt.

– Jag ska hjälpa min bror, för han är utsliten, så jag ska hjälpa honom med hans hus. Sedan kommer jag att bjuda familj och vänner på en resa och renovera min lägenhet. Och så blir det kanske en bil framöver.

Han kommer inte att berätta för så många om vinsten. Han har läst om andra som vunnit stora vinster, vars liv förändrats till det sämre efter att för många runt omkring fått veta.

– Jag har inte hunnit tänka klart. Jag satsade tio kronor. Det här är inget man räknar med för tio kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.