Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-28 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tio-svenska-dodsfall-i-covid-19/

SVERIGE

Tio svenska dödsfall i covid-19

Efter att ytterligare två personer avlidit i sviterna av det nya coronaviruset nådde antalet som hittills dött i Sverige tio på onsdagen.

Under onsdagseftermiddagen meddelade Region Södermanland att en äldre patient avlidit efter att ha smittats av det nya coronaviruset. Dödsfallet blev det andra i regionen hittills och patienten ska ha lidit av flera underliggande sjukdomar.

Senare under eftermiddagen stod det klart att antalet döda i covid-19 i Sverige nått tio, efter att en äldre kvinna avlidit i Skåne. Kvinnan vårdades på Skåne universitetssjukhus och blev Region Skånes första dödsfall.

Hon ska ha varit i 80-årsåldern, hade underliggande sjukdom och var allvarligt sjuk när hon kom till sjukhuset under förra veckan. Vid provtagning i samband med att hon lades in konstaterades att hon smittats av det nya viruset.

– Vi vet att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allvarligast sjuka av covid-19. Det här är en sorglig påminnelse om hur viktigt det är att vi skyddar dessa grupper från att smittas, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i region Skåne, i ett pressmeddelande på onsdagen.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt