Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-10 20:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tio-svenska-dodsfall-i-covid-19/

Sverige

Tio svenska dödsfall i covid-19

Efter att ytterligare två personer avlidit i sviterna av det nya coronaviruset nådde antalet som hittills dött i Sverige tio på onsdagen. 

Under onsdagseftermiddagen meddelade Region Södermanland att en äldre patient avlidit efter att ha smittats av det nya coronaviruset. Dödsfallet blev det andra i regionen hittills och patienten ska ha lidit av flera underliggande sjukdomar.

Senare under eftermiddagen stod det klart att antalet döda i covid-19 i Sverige nått tio, efter att en äldre kvinna avlidit i Skåne. Kvinnan vårdades på Skåne universitetssjukhus och blev Region Skånes första dödsfall.

Hon ska ha varit i 80-årsåldern, hade underliggande sjukdom och var allvarligt sjuk när hon kom till sjukhuset under förra veckan. Vid provtagning i samband med att hon lades in konstaterades att hon smittats av det nya viruset.

 – Vi vet att det är äldre och särskilt äldre med andra underliggande sjukdomar som blir allvarligast sjuka av covid-19. Det här är en sorglig påminnelse om hur viktigt det är att vi skyddar dessa grupper från att smittas, säger Eva Melander, smittskyddsläkare i region Skåne, i ett pressmeddelande på onsdagen.