Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 06:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tiotal-personer-misshandlade-tva/

Sverige

Tiotal personer misshandlade två

Två män i 20-25-årsåldern har blivit misshandlade av ett tiotal personer utanför en bygdegård i Tierps kommun strax före midnatt på fredagskvällen.

TT Text

– Som jag har förstått det har de befunnit sig utanför gården och det andra gänget har kommit fram och muckat gräl som resulterat i slagsmål, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

Målsägandena ska inte vara allvarligt skadade, men händelsen rubriceras som grov misshandel. I samband med bråket vandaliserades även en bil tillhörande en av de misshandlade männen.

Polisen hade vid 04-tiden fått tag i en av de misstänkta gärningsmännen: en person i 15-årsåldern som har överlämnats till vårdnadshavare.

– Vi har inte lyckats hitta på någon annan. Det är den misstänkta vi har i nuläget, men vi vet att fler har varit inblandade, säger Andreas Örth.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt