Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-29 14:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tiotusentals-strandade-svenskar-vadjar-om-hjalp-att-komma-hem/

SVERIGE

Tiotusentals strandade svenskar vädjar om hjälp att komma hem

Bild 1 av 3
Foto: Privat
Bild 2 av 3
Foto: Privat
Bild 3 av 3
Foto: Aurora Azocar/Privat

Tiotusentals svenskar sitter fast utomlands på grund av det nya coronaviruset. Flera länder har ordnat hjälpinsatser – men inte Sverige. Lagen om konsulära katastrofinsatser, som kom till efter tsunamikatastrofen, har ännu aldrig använts. Och inte heller nu har den tillämpats.

– Vi är 150 stycken, det hade räckt med ett plan och de hade kunnat få hem oss alla, säger Josefine Bergman, som sitter fast i Peru.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.