Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 11:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tiotusentals-strandade-svenskar-vadjar-om-hjalp-att-komma-hem/

Sverige

Tiotusentals strandade svenskar vädjar om hjälp att komma hem

Bild 1 av 3 Josefine Bergman kom till orten Yarinacocha i Amazonas för att volontärarbeta. Nu är hon fast i Peru.
Foto: Privat
Bild 2 av 3 – Vi är 150 stycken, det hade räckt med ett plan och de hade kunnat få hem oss alla, säger Josefine Bergman om svenskarna som är fast i Peru.
Foto: Privat
Bild 3 av 3 – Det är jättetråkigt det som händer, men vi som bor i rika länder glömmer ibland bort hur det riktiga livet är, säger Ulises Infante Azocar, även känd som rapparen Stor.
Foto: Aurora Azocar/Privat

Tiotusentals svenskar sitter fast utomlands på grund av det nya coronaviruset. Flera länder har ordnat hjälpinsatser – men inte Sverige. Lagen om konsulära katastrofinsatser, som kom till efter tsunamikatastrofen, har ännu aldrig använts. Och inte heller nu har den tillämpats.

– Vi är 150 stycken, det hade räckt med ett plan och de hade kunnat få hem oss alla, säger Josefine Bergman, som sitter fast i Peru.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in