Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 08:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tjarn-avsparrad-efter-stort-granatfynd/

SVERIGE

Tjärn avspärrad efter stort granatfynd

Vattendraget Sandbäckstjärn i Karlstad har spärrats av efter ett fynd av skarpladdade granater, skriver lokala medier.

TT Text

Fyndet gjordes för en vecka sedan av tre personer som var ute och fiskade. De använde sig av en magnet för att söka efter fiskedrag och fick då upp granaterna, skriver Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

Polisens bombgrupp kunde konstatera att det rör sig om "ett större antal" rök- och brandhandgranater samt ammunition som ligger på botten, skriver SVT Värmland.

Länsstyrelsen och kommunen har beslutat om tillträdesförbud i och kring tjärnen samt spärrat av platsen. Kommunen har begärt hjälp från Försvarsmakten för att få dit dykare. På den tiden vattnet var en del infanteriregementets militärområde användes det som dumpningsplats av Försvarsmakten, skriver Karlstad kommun på sin hemsida.

– Utifrån fyndet vill vi från polisens sida gå till botten med det här. Det finns indikationer på att det här inte är det enda som dumpats, säger Orla Kristoffersen, lokalpolisområdeschef Karlstad, till NWT.

Ämnen i artikeln

Karlstad
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt