Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Tjärn avspärrad efter stort granatfynd

Vattendraget Sandbäckstjärn i Karlstad har spärrats av efter ett fynd av skarpladdade granater, skriver lokala medier.

Fyndet gjordes för en vecka sedan av tre personer som var ute och fiskade. De använde sig av en magnet för att söka efter fiskedrag och fick då upp granaterna, skriver Nya Wermlands-Tidningen (NWT).

Polisens bombgrupp kunde konstatera att det rör sig om "ett större antal" rök- och brandhandgranater samt ammunition som ligger på botten, skriver SVT Värmland.

Länsstyrelsen och kommunen har beslutat om tillträdesförbud i och kring tjärnen samt spärrat av platsen. Kommunen har begärt hjälp från Försvarsmakten för att få dit dykare. På den tiden vattnet var en del infanteriregementets militärområde användes det som dumpningsplats av Försvarsmakten, skriver Karlstad kommun på sin hemsida.

– Utifrån fyndet vill vi från polisens sida gå till botten med det här. Det finns indikationer på att det här inte är det enda som dumpats, säger Orla Kristoffersen, lokalpolisområdeschef Karlstad, till NWT.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.