Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-10 00:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tobias-billstroms-installning-till-romer-ar-medeltida/

SVERIGE

”Tobias Billströms inställning till romer är medeltida”

”Zigenarna i öststaterna och övriga Europa lär nog aldrig få chansen till samma rättigheter som vi på 1960-talet kämpade oss till här i Sverige för att få ett arbeta att leva av. De är tvungna att tigga. Det finns andra svenskar som tigger p g a sin utsatthet. Det är inte en olaglig handling att tigga men Migrationsminister Tobias Billström begår i allra högsta grad en olaglig handling när han utvisar romer som är EU-medborgare och har laglig rätt att vistas i landet i tre månader.” Det skriver Rosa Taikon, som snart under ett halvt sekel kämpat för romers rättigheter, på Newsmill.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.