Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 07:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tolv-ars-fangelse-for-mord-med-yxa/

Sverige

Tolv års fängelse för mord med yxa

En 22-årig man som dödade sin kamrat i Borås förra sommaren får skärpt straff i hovrätten. Tingsrätten dömde 22-åringen till åtta års fängelse för dråp. Men hovrätten i Göteborg dömer honom till tolv års fängelse för mord, skriver Borås Tidning.

Rätta artikel

Den dömde mannen har framhållit att han använde nödvärn, sedan den något äldre kamraten hotat honom med kniv på grund av en skuld. Hovrätten håller med om att det fanns en nödvärnssituation, men anser å andra sidan att 22-åringen använde betydligt mer våld än vad som var försvarbart.

Kamraten dödades med yxhugg mot huvudet, sedan han vänt ryggen mot 22-åringen.

Attacken skedde i mordoffrets hem. 22-åringen greps efter några veckor. Han nekade först till att ha dödat kamraten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt