Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 13:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tonarspojkar-ranade-pa-liseberg-ungdomsgang-tog-akband/

Sverige

Tonårspojkar rånade på Liseberg – ungdomsgäng tog åkband

Tre tonårspojkar rånades på sina åkband och en mobiltelefon inne på Liseberg under halloween. Foto: Magnus Hallgren

En 13-årig pojke rånades av ett ungdomsgäng under firandet av halloween på nöjesparken Liseberg i Göteborg.

Medan polis arbetade med ärendet berättade ytterligare två tonårspojkar att de blivit hotade och rånade på de armband som fungerar som biljetter till parkens attraktioner.

Trettonåringen var på nöjesparken Liseberg i Göteborg för att fira halloween när han blev inträngd i ett hörn vid en åkattraktion av ett gäng ungdomar.

– De omringade honom och uppträdde hotfullt. Jag har inga uppgifter om våld, men det kan upplevas som hotfullt nog att bli omringad på det sättet. De ska ha tillgripit hans mobiltelefon och tagit hans åkband, säger Anna Göransson vid Göteborgspolisen.

Polisen larmades vid tjugo över sju på torsdagskvällen och en anmälan om rån upprättades. Efter runt två timmars spaningsarbete inne på Liseberg kunde polispatrullen identifiera tre ungdomar som kan ha varit inblandade i rånet. De tre ungdomarna förhördes och avvisades från Liseberg.

– Men jag har inga uppgifter om någon misstänkt i nuläget så det är inte säkert att de är misstänkta, säger Anna Göransson.

Medan polispatrullen arbetade inne på Liseberg kontaktades de av ytterligare två tonårspojkar som berättade att de råkat ut för händelser snarlika den som drabbat 13-åringen. Ett större gäng ungdomar hade omringat dem och tvingat dem att lämna ifrån sig de armband som medger tillträde till attraktionerna på Liseberg.

Ett så kallat åkpass, som låter bäraren åka fritt i bergochdalbanor och andra attraktioner, kostar under halloween mellan 175 och 445 kronor.