Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 00:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/torrt-och-varmt-aprilvader/

Sverige

Torrt och varmt aprilväder

Foto: Sonny Thoresen

Torrt, varmt och soligt. Så sammanfattar SMHI aprilvädret.

Rätta artikel

Men även om det har varit en varmare aprilmånad än normal så handlar det inte, med undantag för vissa orter, om rekordvärme eftersom en kall period i första halvan av månaden drar ner genomsnittstemperaturen.

Månadens varmaste dygn uppmättes i Ullared i Halland den 26 april med 26,4 grader. Och den 17 april kom den meteorologiska sommaren till landet då Örebro flygplats blev först med en dygnsmedeltemperatur över tio grader fem dygn i sträck. Den meteorologiska sommaren nådde även större delar av Götaland och Svealand under påskhelgen. Och lokalt i Storsjöområdet i Jämtland kom den meteorologiska sommaren den 23 april, vilket är extremt tidigt.

Ämnen i den här artikeln:

Väder
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt