Totalstopp på E18 mot norr – trafiken leds om - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Totalstopp på E18 vid Köping när lastbil bärgas

Långa köer på E18 utanför Köping på söndagskvällen.
Långa köer på E18 utanför Köping på söndagskvällen. Foto: Anna Kallenberg

Trafiken mot Västerås och Stockholm från Köping leddes under flera timmar på söndagskvällen om i samband med en bärgning av en lastbil på E18 norr om Köping. Vid 21-tiden släpptes trafiken åter på.

Många bilister blev stående i timmar på Europavägen utanför Köping sedan bärgningen av en lastbil visat sig bli betydligt svårare än vad någon hade räknat med.

Trafiken stoppades från 18-tiden i norrgående riktning i samband med  bärgningsarbetet. Enligt polisen i Västmanland var det en lastbil som skulle bärgas mellan Köping och Hallstahammar i höjd med Norrberga och Sörberga.

– Den första bärgaren lyckades inte få upp lastbilen som var mycket tungt lastad så nu har man skickat dit ytterligare en, säger Johan Sohlberg, RLC-befäl i Västmanland.

Enligt polisen i Västmanland kommer trafiken att ledas om under bärgningsarbetet, sannolikt längs länsväg 640.

– Men nu börjar det rulla lite, säger Anna Kallenberg som suttit fast norr om Köping i mer än två och en halv timma vid 21-tiden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.