Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 16:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/trafikverket-mycket-trafik-men-lugnt-nar-midsommarfirare-lamnar-storstaderna/

Sverige

Trafikverket: Mycket trafik men lugnt – när midsommarfirare lämnar storstäderna

Bild 1 av 2 Midsommartrafiken i Stockholm.
Foto: Magnus Hallgren
Bild 2 av 2 Midsommartrafiken i Stockholm.
Foto: Magnus Hallgren

Under midsommarhelgen infaller några av årets mest intensiva trafikdagar.

Trots några få olyckor och vägarbeten flyter trafiken på bra under torsdagen, enligt Trafikverket.

– Det är ut ur storstäderna som många ska ta sig till landet. Men det har varit ganska lugnt, säger Christoffer Dahlin på Trafikverket.

I Stockholmsregionen har det varit en lugn resdag utan större olyckor, trots mycket trafik, enligt Trafikverket.

– Några mindre stillastående fordon har skapat köer. Annars har det varit lugnt, säger Christoffer Dahlin.

Bortsett från någon olycka håller Stockholmspolisens Per Fahlström med om lägesbeskrivningen

– Vid fyratiden krockade två personbilar i höjd med Södertälje och en person fördes till sjukhus. Vi är inte kvar på platsen. Annars delar jag uppfattningen att det varit ganska lugnt.

Ett vägarbete på E4 i höjd med Norrköping har däremot skapat längre köer i södergående färdriktning sedan lunchtid.

Även i Göteborg är det köer ut ur staden, främst norrut, men utan större olyckor, enligt Christoffer Dahlin.

– Det är mycket folk på motorvägarna. Många lyssnar och väljer de större vägarna. Sammanfattningsvis har det varit en lugn trafikdag.

– Det var en trafikolycka på riksväg 51 norr om Ludvika som skapade köer i ungefär en timme tidigare i dag. Annars flyter det på bra utan större störningar.

Även i ut ur Malmö har trafiken rullat på utan problem. Förutom från storstadsregionerna märker Trafikverket av mycket trafik på väg till Öland.

– Det är ju ett typiskt resmål för Midsommarhelgen, säger Christoffer Dahlin, som säger att trafiken varit jämn under dagen utan större rusningar.

Ämnen i artikeln

Biltrafik
Trafikverket
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt