Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 11:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/traindustri-overtand-i-garpenberg/

Sverige

Träindustri övertänd i Garpenberg

Foto: Niklas Hagman

En mindre träindustri vid Garpenberg i Dalarna har brunnit ned under natten. Enligt TT:s fotograf på plats rör det sig om ett hyvleri. Brandmän från Hedemora, Avesta och Horndal var inblandade i släckningsarbetet.

Rätta artikel

När brandbekämparna anlände till platsen vid 02-tiden var byggnaden redan övertänd. I stället fick de koncentrera sig på att försöka att rädda omkringliggande byggnader.

– Vi har haft patrull på plats och man bedömer att det här är ett förråd och att det brinner för fullt. Räddningstjänsten meddelade vid klockan 03 att de försöker att minimera spridningsrisken mot skogen, säger Tony Kuiroga, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Enligt hans uppgifter rör det sig om en nedlagd verksamhet. Men det tillbakavisas av ägaren, enligt räddningstjänsten.

– Hyvleriet var i drift, men inte kontinuerligt. Det hade varit igång tidigare under dagen, säger Thomas Eibrast, styrkeledare vid Södra Dalarnas räddningstjänst, till Aftonbladet.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt