Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-30 22:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-bilar-i-brand-i-goteborg-1/

SVERIGE

Tre bilar i brand i Göteborg

Tre bilar brann i Rannebergen i nordöstra Göteborg vid midnatt natten till måndagen.

Det var en privatperson som larmade polisen om bränderna strax efter midnatt. Bilarna stod parkerade utomhus. Inga byggnader hotades av elden och ingen människa kom till skada, enligt räddningstjänsten.

Hur bilbranden startat var oklart under natten. Två av bilarna stod intill varandra meden den tredje stod en bit ifrån de andra.

Någon timme tidigare hade flera personer rapporterat om något som kunde vara skottlossning dels på Zenitgatan i Bergsjön, söder om Rannebergen, dels på Höstvädersgatan på Hisingen.

Huruvida bilbränderna hade något med skottlossningen att göra är oklart.
- Vi har haft patruller ute och letat på bägge platserna där det skulle varit skottlossning men vi har inte funnits några spår. Det finns heller inga skadade, säger Sven Persson, biträdande KC-befäl vid Göteborgspolisen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt