Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-doda-hittade-i-brinnande-bil-polisen-utreder-mord/

Sverige

Tre döda hittades i brinnande bil – polisen utreder mord

Foto: Staffan Claesson/TT

En mordutredning har inletts efter att tre personer på torsdagskvällen hittades döda i en brinnande bil i Storvreta utanför Uppsala. Enligt åklagaren talar allt för att en man tagit livet av sig själv och sina två barn. Mamman till barnen är underrättad.

Larmet om en bilbrand i närheten av Skogsvallens IP i Storvreta kom vid 18.50-tiden på torsdagskvällen. Räddningstjänst och polis kallades till platsen och under släckningsarbetet anträffades tre döda, en man och två barn, i bilen.

Ett stort område spärrades av och polisen inledde senare under kvällen en förundersökning om misstänkt mord. Den leds sedan fredagen av åklagaren Anne Sjöblom. 

– Allt talar för att det är en man som har tagit livet av sina barn och sig själv. Det pågår en mordutredning eftersom det är tre döda personer och vi måste titta brett. Men det finns ingen annan misstänkt just nu, säger Anne Sjöblom på fredagseftermiddagen.

Åklagaren inväntar nu resultatet av en forensisk utredning. Identiteterna på de tre avlidna är ännu inte helt fastställda.

– Vi har hållit ett antal förhör under dagen för att karlägga den här familjen. Mamman till barnen är underättad, säger Anne Sjöblom. 

Polisen presstalesperson Jonas Eronen uppgav tidigare under fredagen för DN att det pågick ett minutiöst polisiärt arbete kring händelsen, men att utredningen försvåras av brandens omfattning.