Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tre gripna i razzia – misstänks ha förberett bombdåd

Tre personer har anhållits misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. Männen ska ha gripits efter en razzia mot en lägenhet i Göteborg där det enligt Aftonbladet fanns vapen, sprängämnen och nazistiska symboler.

Polisens tillslag mot en lägenhet i Västra Frölunda skedde i torsdags, och på lördagen anhölls tre män misstänkta för bland annat grovt vapenbrott och förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse.

Kammaråklagaren Johan Udén är förtegen om omständigheterna på grund av förundersökningssekretessen.

– Jag kan inte säga mer än att tre personer är anhållna misstänkta för grovt vapenbrott, grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen och förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse, säger han till DN.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det i lägenheten ha funnits tio kilo sprängmedel, vapen, yxor, en pistol, ammunition och nazistiska symboler.

– Jag kommenterar inte vilka beslag som gjorts, säger Johan Udén.

Att männen är misstänkta för förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse, samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva ämnen, styrker dock uppgifterna om att det ska ha funnits sprängmedel i lägenheten.

I början av året dömdes tre personer med kopplingar till nazistiska kretsar för en rad bomdåd i Göteborg, men det verkar inte finnas några samband mellan fallen.

- Jag vet inte om några sådana kopplingar, säger Johan Udén.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.