Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 17:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-ska-begaras-haktade-efter-misstankt-bomb-i-landala/

Sverige

Tre ska begäras häktade efter misstänkt bomb i Landala

Natten till tisdagen anhölls två män och polisen beslagtog två misstänkt explosiva föremål. Nu har ytterligare en person gripits. Foto: Jens Littorin

Ytterligare en person – den tredje – är anhållen, misstänkt för inblandning i ett grovt narkotikabrott i Göteborg. Vid en polisinsats tidigare i veckan greps två män och polisens nationella bombskydd beslagtog två misstänkt explosiva föremål.

Åklagaren Johan Udén kommer att begära att de tre häktas.

Två män anhölls under natten till tisdagen efter en stor polisinsats i bland annat Landala i centrala Göteborg. De är misstänkta för grovt narkotikabrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och polisen har beslagtagit vad som misstänks vara explosiva föremål.

Även en större mängd narkotika har tagits i beslag.

I går onsdag greps ytterligare en person som misstänks ha inblandning i händelsen. Gripandena har skett inom ramen för göteborgspolisens spaning mot grov organiserad brottslighet och även den tredje personen är anhållen på misstankar om grovt narkotikabrott.

– De kommer att begäras häktade i dag, säger åklagaren Johan Udén till DN.

Gripandet i Landala väckte uppmärksamhet eftersom platsen spärrades av medan polisens nationella bombskydd avlägsnade den misstänkta sprängladdningen från ett parkeringsgarage.

Ytterligare ett misstänkt explosivt föremål hittades i närheten av polishuset.