Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 02:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-terrormisstankta-med-sverigekopplingar-gripna-pa-kort-tid/

SVERIGE

Tre terrormisstänkta med Sverigekopplingar gripna på kort tid

De senaste dagarna har terrormisstänkta med kopplingar till Sverige gripits i Rotterdam, Köpenhamn och på Stansted flygplats. Arkivbilder.
Foto: Jason Langley/Tony Watson/Alamy/IBL

Mellan den 20 och 24 december har tre män med kopplingar till Sverige gripits i olika europeiska städer – misstänkta för förberedelse till terrorbrott.

– Västvärlden har blivit allt bättre på att upptäcka och förhindra den här typen av attentat, säger terrorforskaren Hans Brun.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.