Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-19 16:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-till-sjukhus-efter-brak-i-boras-1/

Sverige

Tre till sjukhus efter bråk i Borås

Ett sjukhus i Borås har gått upp i stabsläge efter ett bråk där tre personer fått föras till sjukhus med ambulans, skriver Göteborgs-Posten. 

Enligt sjukhuset finns det risk för hotbild och man har därför låst alla entrédörrar för att hålla anhöriga till skadade borta.

Rätta artikel

– Har det varit bråk finns det risk för intriger och det vill vi undvika genom att ta det säkra före det osäkra, säger Frida Johansson, kommunikatör vid Södra Älvsborgs sjukhus, till GP.

Polisen larmades till Hässleholmen i Borås vid klockan 19.20 på onsdagskvällen efter uppgifter om någon form av bråk. Tre personer kördes till sjukhus med ambulans men ingen ska ha fått några allvarliga skador.

Polisen skriver på sin hemsida att det inledningsvis var oklart vad som hänt och vad som föranlett bråket. Enligt polisens presstalesperson Hans Lippens kan det ha startat med att två bilar krockat.

– Det finns uppgifter om detta men det är inget jag kan bekräfta. Vi har inte hittat några krockskadade bilar, säger han till GT.

Han säger att det även finns uppgifter om att vapen förekommit, men inga vapen har hittats. 

Platsen spärrades av för teknisk undersökning, och flera vittnesförhör genomfördes på platsen. Åtta personer hämtades även in till förhör, men enligt polisen var ingen av dessa inledningsvis misstänkta för brott. 

Rubriceringarna på förundersökningen är misshandel alternativt grov misshandel.