Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tre-till-sjukhus-efter-skottlossning-i-malmo/

Sverige

Tre skadade efter rånförsök i Malmö

00:28. Tre personer skadades allvarligt vid ett grovt rån i Malmö i går kväll. En av de tre skottskadades.

Tre personer har skadats vid ett försök till grovt rån på Ramels väg i Malmö. Samtliga tre kom till ett sjukhus i Malmö vid 22-tiden på måndagskvällen. En av de tre är skottskadad. Två av dem har på tisdagsmorgonen kunnat lämna sjukhuset.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök samt försökt till grovt rån och beskriver samtliga personers skador som allvarliga men inte livshotande.

En av dem har skottskadats medan de två övriga har skadats genom någon form av tillhygge. De fördes till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

På tisdagsmorgonen kunde de två lindrigast skadade, som båda är i 20-årsåldern, lämna sjukhuset, rapporterar TT. Den mer allvarligt skadade är i 45-årsåldern.

Polisen har kunnat tala med åtminstone någon av dem.

– De tre personerna tog sig till sjukhuset i bil och vi har tagit deras bil i beslag, säger vakthavande befäl i Malmö, Mikael Lindh.

– De tre är inte hemmahörande i Malmö och det har inte varit så lätt att få veta var de utsattes för brottet.

Polisen skriver på sin webbplats på tisdagsmorgonen att den förmodade brottsplatsen lokaliserats till Ramels väg. Man har genomfört en brottsplatsundersökning och gjort vissa fynd, och avspärrningarna har hävts.

Ingen misstänkt finns ännu i ärendet.