Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 11:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tretton-atalade-i-stort-knarkmal/

Sverige

Tretton åtalade i stort knarkmål

Två krögare från Blekinge finns bland de åtalade i en omfattande knarkhärva som nystats upp under det senaste året. Totalt åtalas nu tretton personer, bland annat för synnerligen grovt narkotikabrott, meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Rätta artikel

Enligt åtalet handlar det bland annat om amfetaminsulfat – åtminstone omkring 150 kilo – som enligt lokala medier tillverkats i ett restaurangkök i Blekinge. Amfetaminet har så småningom bearbetats och sålts vidare i Stockholmsområdet, Uppsalatrakten och Norrbotten.

Utöver amfetaminet rör misstankarna även MDMA-tabletter, cannabis och annan narkotika.

Fem personer åtalas för synnerligen grovt narkotikabrott. Bland de övriga åtalspunkterna finns exempelvis grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott, skriver Åklagarmyndigheten.

Rättegången hålls i Uppsala tingsrätt och börjar i nästa vecka.

Ämnen i den här artikeln:

Drogmissbruk
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt