Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Trippelmordet prövas nu i hovrätten

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Trippelmordet i Uddevalla ska prövas igen. På onsdagen börjar förhandlingarna i Hovrätten för västra Sverige. I tingsrätten friades en av de huvudåtalade bröderna medan den andre fick livstid.

Såväl åklagaren som flera av de fällda har överklagat tingsrättens dom. Vice chefsåklagare Per-Erik Rinsell hade yrkat på livstids fängelse för de två huvudåtalade bröderna. Båda nekade och ville frias helt. Tingsrätten valde att döma den ene brodern till livstid medan den andre fälldes friades för inblandning i morden.

När hovrätten nu prövar målet kommer den friade brodern att delta via länk. Under tingsrättsförhandlingen försökte en person kasta en kopp varm choklad på en av de åtalade.

– Det blev ju vissa incidenter i tingsrätten och för att undvika en liknande situation så har vi gått med på det här, säger hovrättsråd Gunilla Carle de Verdier till SVT Väst.

Förhandlingarna i hovrätten väntas pågå i cirka sex dagar. Rättegången kommer att avslutas i början av 2016.

Det var i mars som två unga män och en kvinna sköts ihjäl i Uddevalla. De två bröderna åtalades för delaktighet i morden. Ytterligare tre personer åtalades för medhjälp till mord, vapen- och narkotikabrott.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.