Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/trycket-okar-pa-trafikverket-kommunerna-och-andra-aktorer-att-forbattra-reningen-av-dagvattnet-som-sprider-mikroplaster-ut-i-naturen-ny-forskning-visar-att-regnvatten-pa-vagarna-for-med-sig-fororeningar-ner-i-marken-mycket-snabbt/

SVERIGE

Tusentals ton mikroplast sprids från svenska vägar

Foto: Fredrik Funck

Trycket ökar på Trafikverket, kommunerna och andra aktörer att förbättra reningen av dagvattnet som sprider mikroplaster ut i naturen. Ny forskning visar att regnvatten på vägarna för med sig föroreningar ner i marken mycket snabbt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.