Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Tungkyss friade knarkdömd

En intensiv tungkyss – det är en 16-årig flickas förklaring till att hon fått kokain i sig.

Malmö tingsrätt godtog inte den versionen och flickan dömdes för ringa narkotikabrott. Men i hovrätten gick det bättre för 16-åringen och hon friades, skriver Sydsvenskan.

Flickan greps i fjol och ska då ha visat tydliga tecken på att ha varit narkotikapåverkad. Ett test visade att hon i sin urin hade den restprodukt som uppstår när kroppen bryter ner kokain.

16-åringen har förklarat det med att hon kvällen innan hon greps hånglat med sin pojkvän och att han hade stoppat kokain i sin mun innan han kysste henne.

Enligt, Bengt Sagnert, lagman vid hovrätten, är flickans berättelse egendomlig men åklagarens tekniska bevisning har varit bristfällig.

– Åklagaren hade behövt visa att hennes version är tekniskt omöjlig, och det tycker vi inte att han har gjort, säger Sagnert till tidningen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.