Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-14 23:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tv-har-inser-bjorn-att-han-overvakats/

SVERIGE

Här får Björn veta att han övervakats i månader – utan att veta om det

2 min 2 sek. DN avslöjar: Hundratusentals vanliga svenskar gps-spåras dygnet runt genom sina mobiler – av appar som sedan säljer informationen. Björn Sjögren är en av de som övervakats utan att veta om det.

Hundratusentals svenskar spåras genom sina mobiltelefoner dygnet runt – och detaljerad information om var de har varit säljs, har DN avslöjat.

En av alla som övervakats utan att veta om det är Björn Sjögren. Informationen som sålts om vanliga människors rörelsemönster beskrivs som anonym – men DN kunde enkelt, på bara några minuter, knyta tusentals loggningar av en persons position till Björn.

I tv-inslaget ovan: Så här reagerar han när han får se informationen om honom som säljs öppet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.