Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 19:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tv-man-far-upp-ogonen-for-nagot-man-inte-hade-koll-pa-innan/

SVERIGE

TV: ”Man får upp ögonen för något man inte hade koll på innan”

2 min 22 sek. En app i mobiltelefonen avslöjade hur Bo Broman (SD) rörde sig i riksdagshuset, i hemmet i Skåne och ute på stan. Gps-punkterna loggades dygnet runt och bjöds ut till försäljning av ett specialiserat dataföretag.

Riksdagsledamoten Bo Broman (SD) har använt en app som kartlägger hans rörelser dygnet runt. Informationen skickas till en datamäklare som bjuder ut den till försäljning. Broman har inte känt till att hans platsinformation har varit till salu.

Hundratusentals svenskar spåras via sina mobiler och får sin position såld i jättelika databaser, kunde DN avslöja nyligen. Nu fortsätter granskningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.