Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Två år gammalt mord på väg att klaras upp

Två personer har anhållits misstänkta för mord på en 63-årig man som försvann spårlöst från sitt hem i en mindre ort norr om Kalmar i augusti 2012.

- En man, född 1991, och en kvinna, född 1988, har anhållits misstänkta för mord på 63-åringen. Båda är från Kalmar och anhölls i torsdags på sannolika skäl misstänkta för mordet, säger Robin Simonsson, på åklagarmyndighetens presstjänst till DN.

”Sannolika skäl” är den högre graden av misstanke. Åklagaren kommer att lämna in en häktningsframställan under morgondagen och en häktningsförhandling kommer att hållas under eftermiddagen.

Kalmarpolisen ska gå igenom ärendet under lördagseftermiddagen.

- Jag kan inga detaljer i nuläget, säger Lina Isaksson Funke, kommunikatör på Kalmarpolisen till TT.

Efter försvinnandet från sitt hem i Förlösa den 31 augusti konstaterade anhöriga att mannens pass, pengar och en väska med kläder saknades och utgick ifrån att försvinnandet skett frivilligt, skriver Barometern på nätet.

Efter tio dagar anmäldes dock försvinnandet till polisen som inledde en förundersökning om dråp. Flera skallgångar har genomförts av bland annat Missing People i området utan resultat.

Ännu i dag har man inte hittat 63-åringens kropp.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.