Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Två brandmän till sjukhus efter blixtnedslag

Tre skogsbränder bröt under fredagskvällen ut i närheten av Karlstad. I samband med släckningsarbetet fördes två brandmän till sjukhus.

På fredagskvällen startade två mindre skogsbränder i närheten av i Vålberg i Värmland runt 19.30-tiden. En halvtimme senare började det brinna på en tredje plats, sydost om Kil.

Under släckningsarbetet fick två brandmän föras till sjukhus med ambulans i samband med att blixten slagit ner i området.

– De blev påverkade av blixten. Exakt vad som hände vet jag inte. De är kvar på sjukhuset för observation, men de är utom fara, säger Hans Berged, räddningschef i beredskap på räddningstjänsten i Karlstad till DN.

Räddningstjänsten tror att det var blixtnedslag som orsakade de tre bränderna. 

– Bränderna är under kontroll och det pågår eftersläckning, säger Hans Berged.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.