Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-doda-i-marklig-bilbrand/

SVERIGE

Två döda i märklig bilbrand

Foto: Pernilla Wahlman/TT

Två personer – båda svårt brända – påträffades på söndagen döda i ett skogsområde cirka tre mil norr om Uppsala. En av kropparna, en man, låg intill en bil som brann. Den andra kroppen hittades inne i bilen när räddningstjänsten hade släckt branden.

Larm kom in till polisen vid 11-tiden på förmiddagen från en person som observerat en brinannde bil på en liten skogsväg strax nordväst om Gryttby, en liten by intill länsväg 714, mitt emellan Uppsala och Tierp. Polis och räddningstjänst begav sig till platsen och fann en Volvo som stod i brand.

Hur bilbranden uppkommit är oklart. Polisens tekniker arbetade under söndageftermiddagen på platsen, bland annat med att försöka klarlägga brandorsaken.

– Den ena kroppen, kvarlevorna efter en man, påträffades intill bilen. Den andra kroppen upptäcktes inne i bilen då branden hade släckts. Den kroppen är så illa bränd att det inte kan avgöras om det är en man eller en kvinna, säger Christer Nordström, Uppsalapolisens presstalesperson, till DN.

– Som det ser ut nu misstänks inget brott ligga bakom det som skett, säger Nordström.

Polisen sökte ännu vid 17.30-tiden efter anhöriga till ägaren av den utbrända bilen, vars registeringsnummer kunnat avläsas. Vid kontroll har det exempelvis visat sig att bilen inte är anmäld stulen.