Två godståg i krock i Luleå - DN.SE
Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Två godståg i krock i Luleå

Ett godståg har krockat in i ett annat godståg på bangården i Svartöstaden i Luleå under tisdagen, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

Orsaken ska ha varit en urspårning strax utanför SSAB:s område vid klockan 17.30.

Åtminstone ett av tågen var lastat med tungt gods. Enligt järnvägsföretaget Hector Rail blev ingen skadad i samband med händelsen.

– Nej, tack och lov. Men det var en ganska allvarlig olycka, vilket alltid är jobbigt. Vi har spårat ur och några av våra vagnar är också helt förstörda, säger Björn Nettevik vid Hector Rail, till tidningen.

Det andra tåget tillhör Green Cargo.

– Det har blivit en del skador på vagnarna som vårt lok drog, vilket är SSAB:s vagnar, säger Björn Andersson vid Green Cargo.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.