Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-23 18:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-haktade-efter-dodsskjutningen-i-borlange/

Sverige

Två häktade efter dödsskjutningen i Borlänge

På måndagen larmades polisen till Kupolen i Borlänge, efter uppgifter om skottlossning. Foto: Ulf Palm/TT

Den man i 30-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord i samband med måndagens dödsskjutning i Borlänge, häktades på torsdagseftermiddagen vid Falu tingsrätt. Han misstänks på sannolika skäl för mord, den starkare misstankegraden.

Tidigare på eftermiddagen häktades även en annan av de tre anhållna i fallet, en 22-årig man som misstänks på sannolika skäl för medhjälp till grov misshandel.

Båda nekar till brott, rapporterar lokala medier.

Anders Karls, den mordmisstänktes advokat, säger till Dalarnas Tidningar att hans klient avfärdar det åklagare Patrik Säflund lägger honom till last:

– Han nekar förnekar brottet, påståendet från åklagaren att han med vett och vilja skulle ha dödat den här personen. Han tillstår visserligen att han varit på platsen för den här påstådda händelsen, men i övrigt förnekar han det här, säger Karls.

Det var tidigt på måndagsmorgonen som polisen larmades till köpcentrumet Kupolen i Borlänge, efter uppgifter om skottlossning. På platsen fann polispatruller en skadad man i 20-årsåldern som, efter att ha förts till sjukhus, konstaterades vara död.

I samma stad under natten till måndag knivskars en man svårt. Det är denne som nu häktats misstänkt för mord.

Polisen misstänker att det finns en koppling mellan skjutningen och knivskärningen, möjligen en uppgörelse mellan rivaliserande kriminella grupper.

En tredje person sitter alltjämt anhållen. Patrik Säflund har till i morgon, fredag, på sig att ta beslut om huruvida även denne ska begäras häktad.

Läs mer: En man död i skjutning i Borlänge