Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ingen skadad i Årelavin

Polisen har avslutat den sökinsats som drogs i gång på Åreskutan sedan en lavin gått under förmiddagen. Inga skadade har hittats.

- Det var initiala uppgifter om att det hade varit två personer i närområdet, men det var också ganska tydliga uppgifter om att de inte varit i själva lavinområdet, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisregion Nord.

Polisen valde ändå att dra i gång en räddningsinsats och sökte av lavinområdet med både hundar och annan sökutrustning utan att hitta någonting.

- Den enda som har varit i lavinen har varit personen som utlöste den och han klarade sig oskadd, säger Peder Jonsson.

Genomsökningen av lavinområdet, som enligt polisen var cirka 100 gånger 50 meter stort, avslutades strax efter klockan 12.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.