Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-07 01:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-man-hittade-doda-i-tank-i-gimo/

Sverige

Två män hittade döda i tank i Gimo

Två män hittades på tisdagseftermiddagen döda i en tank vid ett företag i Gimo i Östhammars kommun. Händelsen utreds som en arbetsplatsolycka.

Strax före klockan 17 larmades polisen till Sandvik Coromants anläggning i Gimo där två män hittats i en tank. Båda männen var då okontaktbara.

Polisen kunde konstaterade att båda männen var döda.

– Det var några anställda som saknade männen och började leta efter dem. Till slut hittades de i tanken och räddningstjänst, ambulans och polis larmades, säger Daniel Ågren, RLC-befäl på polisen.

Männen var i 40-årsåldern och 60-årsåldern och båda hemmahörande i trakten.

En anmälan om arbetsplatsolycka har upprättats, skriver polisen på sin webbplats.

Platsen har spärrats av och tekniker kommer att undersöka tanken. Anhöriga till de avlidna har underrättats.

Ämnen i artikeln

Uppsala
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt