Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-24 03:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-man-till-sjukhus-efter-brak-polisen-utreder-mordforsok/

Sverige

Två män till sjukhus efter bråk – polisen utreder mordförsök

Två män har förts till sjukhus efter att bråk uppstått mellan dem i samhället Rydboholm i Borås kommun. Enligt polisen har någon form av stickvapen använts.

Rätta artikel

En man i 55-årsåldern och en man i 60-årsåldern rykte ihop på måndagseftermiddagen utanför Rydboholm. Polisen larmades till platsen där det kunde konstateras att båda männen skadats.

– Båda fördes till sjukhus i Borås först, men mannen i 55-årsåldern bedömdes vara så allvarligt skadad att han flögs vidare med helikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Vid bråket har en kniv eller någon annan form av stickvapen använts.

– Om det är mer än ett vapen är oklart, säger Peter Adlersson.

Den äldre mannen vårdas för en stickskada i huvudet. Han är gripen och misstänks för mordförsök. Det är oklart var den yngre mannen är skadad, men även där rör det sig om stickskador.

Vad som föranledde bråket är än så länge okänt. Ingen av männen hade vid 19-tiden ännu hörts av polis, däremot har polisen talat med andra människor som närvarade vid platsen för bråket.