Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-nya-brander-i-ljusdal-under-natten-mot-onsdagen/

SVERIGE

Italienska plan vattenbombar bränder i Härjedalen och Hälsingland

1 min 49 sek. Branden i Ljusdals kommun började återigen växa när vinden tilltog under dagen. Och enligt MSB görs nu ett av de italienska brandflygen redo för att åka till Gävleborg. – Vi har ett jättestort behov av understöd från luften. Det är helikoptrar och framförallt de italienska brandflygen som vi jättegärna skulle ha hit, säger Hans Nornholm, skadeplatschef vid Gävleborgs räddningstjänst.

Brandbekämpningen i Härjedalen och Hälsingland fick under onsdagen välkommen hjälp av två italienska brandflygplan. Två franska plan väntas senare i veckan. Samtidigt har bränderna runtom i Sverige växt i omfång. Rapporter om regn på skilda håll ger föga hopp, eftersom de åtföljs av åska som kan orsaka fler bränder.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.