Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 19:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-omkomna-i-villabrand-i-borlange/

Sverige

Två omkomna i villabrand i Borlänge

En man och en kvinna i 90- respektive 85-årsåldern har omkommit i en villabrand i Borlänge, rapporterar lokala medier.

TT Text

Larmet om den fullt utvecklade branden kom vid 21.30 på onsdagskvällen. Kraftig rök bolmade då ut från fönstren och lågor syntes, skriver Dalarnas Tidningar.

De två personerna var kvar inne i huset och flera enheter från räddningstjänsten, ambulanser och en ambulanshelikopter kallades till platsen. Räddningstjänsten fick ut de två från huset, men under natten meddelade polisen att deras liv inte hade gått att rädda. Anhöriga är underrättade.

Polisen misstänker inte att något brott ligger bakom branden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt