Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 13:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-overfallsvaldtakter-har-anmalts-under-natten/

SVERIGE

Två överfallsvåldtäkter har anmälts under natten

Två överfallsvåldtäkter har anmälts i Stockholmsområdet natten mot lördagen. I det ena fallet finns det uppgifter om att det kan röra sig om två gärningsmän.

Strax efter åtta på fredagskvällen kom det första larmet. En kvinna anmälde att hon har blivit våldtagen utomhus av en för henne okänd gärningsman.

Mannen ska ha överfallit och våldtagit henne vid en gång- och cykelväg på Järvafältet, mellan Rissne och Kista.

Polisen har inlett en förundersökning. Den misstänkta brottsplatsen spärrades av och tekniker undersökte platsen.

– Vissa fynd har gjorts, men vilka de är vill vi i nuläget inte gå ut med, säger Carina Skagerlind, presstalesperson Stockholmspolisen.

Hon berättar att polisen sökt i området med hundpatrull för att leta efter spår från gärningsman. Man har också stoppat och id-kontrollerat personer i området.

– Den tekniska undersökningen är klar. Vi har pratat med målsäganden och eventuella vittnen i området. Men ingen är gripen eller frihetsberövad och skäligen misstänkt i nuläget.

Det pågår ett arbete att sammanställa den information som samlades in under natten. Polisen undersöker också om det finns film om vilka som varit i området.

Några timmar senare kom ytterligare ett larm, strax före två på natten, om att en kvinna blivit våldtagen utomhus i ett skogsområde i Salem. Enligt polisen är det en vän till kvinnan som gjort anmälan.

– Det finns uppgifter om att det är två gärningsmän. Det är otydligt om båda ska ha varit med och utsatt kvinnan. Beskrivningarna av männen är också så vaga att vi väljer att inte gå ut med något signalement, säger Carina Skagerlind.

Tidigt på morgonen ska polisen ha undersökt den misstänkta brottsplatsen, bland annat med krimsökhundar, och inlett en förundersökning.

– Platsen ligger i närheten av bostadshus. Därför har vi kontrollerat bussar och trafik för att se vad det är för människor som har rört sig i området, säger Carina Skagerlind.

Man har också pratat med människor som varit ute vid tiden mellan två och tre på natten. Även i det här fallet har polisen gjort vissa fynd, enligt Carina Skagerlind.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt