Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 08:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-personer-anhallna-misstankta-for-dodsskjutning-i-malmo/

Sverige

Två personer anhållna misstänkta för dödsskjutning i Malmö

Poliser vid platsen för dödskjutningen i Nya Bellevue i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer har anhållits misstänkta för mordet på en man i 20-årsåldern som sköts till döds i Malmö på måndagen. Ytterligare två personer är efterlysta för delaktighet i mordet. 

Dödsskjutningen inträffade strax efter klockan 13 i bostadsområdet Nya Bellevue i Malmö. När polisen kom till platsen fann de en skottskadad man som fördes till sjukhus där han senare avled.

På en pressträff på tisdagen uppgav Malmöpolisen att man har anhållit två personer misstänkta för inblandning i mordet på den 20-åriga mannen. De anhållna är 23 och 29 år.

Enligt Andy Roberts, polischef för område norr i Malmö, har de två anhållna funnits med i det långsiktiga arbetet som polisen gör med projektet GVI, ”Sluta skjut”.

Senare vid 21-tiden på måndagskvällen kom larm om ytterligare en skottlossning på Vendelsfridsgatan i Malmö, nära den plats där mannen sköts ihjäl. Enligt polisen var det två män i 20-årsåldern som larmade om att de blivit beskjutna av två för dem okända personer. Där hittade polisen ett antal tomhylsor.

Ingen har skadats vid händelsen, som utreds som mordförsök.

Några timmar tidigare, vid 18-tiden, inträffade en bilbrand på Fosievägen som polisen misstänker kan sättas i samband med skjutningen i Nya Bellevue.

Polisen är intresserad av alla iakttagelser kring de tre händelserna.

På tisdagseftermiddagen meddelade polisen att man har identifierat två personer till som kan ha vara inblandade i dödsskjutningen.

- Vi eftersöker ytterligare två namngivna personer för delaktighet i mordet, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen. 

Läs mer: Mannens identitet på Malmö central klarlagd

Läs mer: Två sprängningar i Malmö under natten