Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-01 23:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-skadade-av-vadaskott-pa-militart-omrade-i-goteborg/

Sverige

Två skadade av vådaskott på militärt område i Göteborg

Två personer skadades på Göteborgs garnison i samband med en hemvärnsövning. De båda skadades av ett vådaskott som gick av i samband med vapenvård.

En person är skadad i benet och en i handen. De båda har förts till sjukhus, enligt Kristina Åstrand Bohman, kommunikatör vid försvarsmakten.

– Då var de båda vid medvetande och kontaktbara, säger hon till DN. 

Det var efter en hemvärnsövning som de båda skadades. 

– Det är endast ett skott som avlossats, säger Kristina Åstrand Bohman.

Larmet kom in till polisen vid 14.43 som varit på plats och tagit upp en anmälan arbetsplatsolycka Försvarsmakten har upprättat en krisgrupp och ska genomföra en undersökning om vad som skett. 

Tjänstgörande inom Hemvärnet är inte anställda av Försvarsmakten utan är frivilliga som tjänstgör ett visst antal dygn per år för utbildning och träning. Många har genomfört värnplikt eller militär grundutbildning, men många är också specialister inom andra områden utan tidigare militär erfarenhet. De utbildas då av frivilligorganisationer, till exempel Lottakåren.