Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

23-åring död efter skottlossning i Helsingborg

00:30. En ung man dog och en skadades allvarligt i en skottlossning i Helsingborg sent på fredagskvällen.

En 23-årig man sköts ihjäl och en 22-årig man fick allvarliga skottskador efter en skjutning på Närlunda i Helsingborg under natten till lördagen.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som polisen fick larmet om skottlossningen och en stor polisstyrka beordrades. Väl på plats påträffades två skjutna personer och en av dem, en 23-årig man, avled på platsen medan den andra mannen, som är 22 år gammal, fördes till sjukhuset i Helsingborg med ambulans.

Akuten vid Helsingborgs lasarett spärrades av av polisen och den skottskadade 22-åringen vårdas för allvarliga skador. De båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

Tommy Bengtsson, befäl vid polisens regionledningscentral, säger till Helsingborgs Dagblad att det kan röra sig om flera gärningsmän.

Brottsplatsen spärrades av och polisens tekniker arbetade på platsen fram till klockan 03.19 på lördagen, då avspärrningarna hävdes.

Polisen rubricerar händelsen som mord samt försök till mord och arbetar med att sammanställa vittnesuppgifter och analysera den tekniska undersökningen.

Vid 14-tiden på lördagen hade polisen fortfarande ingen misstänkt för dådet.

– Vi har ingen misstänkt och ingen gripen. Vi har heller inga uppgifter om skadeläget för personen på sjukhuset, mer än att han ska ha allvarliga skador, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen region Syd.

Fakta.Tidigare skjutningar och sprängningar i Helsingborg

2 januari 2018: Kvinna skadas allvarligt i en kraftig explosion i ett lägenhetshus på Söder.

18 december 2017: Man i 20-årsåldern förs till sjukhus efter en skottlossning utomhus.

30 oktober 2017: Man skadas i samband med en skottlossning vid Höstgatan.

18 oktober 2017: Entrén till polishuset i Helsingborg sprängs sönder. Ingen person skadas men byggnadens entré får kraftiga skador.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.