Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Två skottdåd i Malmö i natt

En person har skottskadats i en lägenhet i bostadsområdet Augustenborg i stadsdelen Fosie i Malmö. Larmet kom vid 02:20-tiden.

Mannen har förts med ambulans till sjukhus i Lund. Hans skador är oklara, uppger Hans Nilsson vid Skånepolisens ledningscentral.

Det finns ingen gripen för dådet.

Polisen ser inget samband med skottlossningen vid Lindängens centrum i Malmö strax före 20.30, då två män skadades vid en skottlossning och en man misshandlades.

Polisen utreder ytterligare ett skottdåd i Malmö under natten. Vid 01:30 ska en man i Rosengård på väg till en taxi ha blivit beskjuten. När han hoppade in i taxin blev även bilen utsatt för skott. Ärendet rubriceras som mord- alternativt dråpförsök, både på mannen och på taxichauffören.

Den utsatte mannen är inte identifierad, enligt Skånepolisen. Men ingen ska ha skadats.

En hylsa har hittats i anslutning till brottsplatsen och bilen är bärgad och tagen i beslag för teknisk undersökning.

Under natten har även en person skottskadats i en lägenhet i Fosie i Malmö. I går kväll skadades dessutom tre personer, varav två av skott, vid Lindängens centrum.

Polisen ser inget samband mellan de tre händelserna just nu.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.