Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-18 23:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tva-sma-barn-pekades-ut-som-mordare-nu-ifragasatts-utredningen-av-mordet-pa-kevin/

SVERIGE

Två små barn pekades ut som mördare – nu ifrågasätts utredningen av mordet på Kevin

Den fyraåriga Kevin hittas på en lastpall i vassen i Glafsfjorden. Polisen misstänker först en drunkningsolycka, men skador på Kevins kropp visar senare att han kvävts till döds.
Den fyraåriga Kevin hittas på en lastpall i vassen i Glafsfjorden. Polisen misstänker först en drunkningsolycka, men skador på Kevins kropp visar senare att han kvävts till döds. Foto: Eva Tedesjö

Fyraårige Kevin hittades död i vassen utanför Arvika 1998. Två bröder, fem och sju år gamla, pekades ut som hans mördare.

DN har nu närstuderat fallet. Granskningen visar att barnen pressades vid 31 förhör, utan juridiskt biträde. När erkännandena till slut kom spelades de aldrig in.

I kulisserna stod polisens rådgivare – psykologiprofessor Sven Å Christianson – som också spelade en central roll när seriemördaren Thomas Quick skapades. Nu ifrågasätts tillförlitligheten även i detta rättsfall.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in