Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-18 16:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tvaaring-pakord-av-lastbil-i-uppsala/

Sverige

Tvååring påkörd av lastbil i Uppsala

En tvååring i en barnvagn blev påkörd av en lastbil strax före klockan 11 under torsdagen. Barnet har transporterats till sjukhus, skriver SVT. Lastbilen fanns inte kvar på olycksplatsen när polisen anlände och föraren söks nu av polisen.

Ivan Solander
Rätta artikel

Enligt vad Emil Skoglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral, säger till SVT ska barnet inte ha blivit fastklämt eller överkört av lastbilen.

– När vi kom fram kunde vi konstatera att tvååringen klarat sig förhållandevis bra och hen ska ha legat i en barnvagn vid tillfället. Så det har gått bra enligt uppgifterna jag fått, så det känns bra, säger Emil Skoglund till SVT.

Barnet har körts med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. 

Polisen utreder nu olyckan, enligt Pelle Nellberg är presstalesperson för polisen.

– Vi fick ett larm om en barnvagn som blivit påkörd av en lastbil. Barnet fördes till sjukhus med ambulans och vi kan inte svara på barnets tillstånd, säger han.

Händelsen utreds nu av polisen.

– Lastbilen fanns inte kvar på platsen när vi kom dit, vi letar efter den nu. Rubriceringen blir smitning från trafikolycka, säger Pelle Nellberg.

Han poängterar dock att det inte nödvändigtvis behöver röra sig om en avsiktlig smitning, eftersom det inte är klargjort hur olyckan gick till eller om föraren alls varit medveten om kollisionen.