Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ung hamnarbetare dog – blev förgiftad

En man i 20-årsåldern som var hamnarbetare i Oxelösunds hamn har avlidit efter en arbetsplatsolycka, skriver Sörmlands Nyheter. Han skadades ombord på en båt som låg i hamn på fredagen och avled under lördagen på sjukhus.

– En av våra medarbetare kom in i ett utrymme och drabbades av förgiftning, och fördes till sjukhus för vård, säger Erik Zetterlund, vd på Oxelösunds hamn, till tidningen.

Olyckan skedde ombord på ett kolfartyg, enligt Sörmlands Nyheter. När kol fraktas långa sträckor försvinner syret i lastutrymmet. Då blir den giftiga gasen stående på botten om man inte skapar ett korsdrag, enligt en arbetare i hamnen.

Polisen kommer att utreda olyckan och börjar förhör med vittnen på måndagen.

– En viktig fråga att få svar på, är varför mannen befann sig i det aktuella utrymmet på fartyget. Vi måste också gå igenom alla säkerhetsbestämmelser, säger Hans Halonen, jourhavande förundersökningsledare vid Sörmlandspolisen, till SN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.