Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 02:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/unga-nobbar-reflex-i-trafiken/

SVERIGE

Unga nobbar reflex i trafiken

”Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20–30 meter från dig,” skriver Trafikverket på sin webbsida om användandet av reflexer.
”Om du saknar reflexer och har mörka kläder, syns du inte förrän bilen är 20–30 meter från dig,” skriver Trafikverket på sin webbsida om användandet av reflexer. Foto: NTB Scanpix/TT

Unga svartklädda fotgängare lever farligt i trafiken nu när höstmörkret faller. Knappt två av tio använder regelbundet reflex, enligt en undersökning som genomförts på uppdrag av försäkringsbolaget If.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.