Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Ungdomsgäng låste in polisen

En polispatrull i Göteborg blev instängd på en innergård när den skulle åka från ett uppdrag. Ett gäng ungdomar hade låst vägbommen och barrikaderat alla utgångar.

Händelsen inträffade i ett bostadsområde i Göteborg dit polisen hade åkt på ett lägenhetsinbrott förra veckan. När de kom till platsen körde patrullen in på gården och parkerade polisbilen.

Efter avslutat uppdrag satte de sig i bilen för att köra därifrån. Men redan efter några meter tog det stopp: ett gäng ungdomar hade barrikaderat framfarten med soptunnor, skräp och låst vägbommen som tidigare hade stått öppen.

Poliserna saknade nyckel att låsa upp bommen med och var fångna. Räddningen kom efter cirka tio minuter då en taxichaufför dök och kunde släppa ut dem – chauffören hade nämligen rätt nyckel.

Enligt polisen hade en annan patrull känt sig hotad av ungdomarna i bostadsområdet och begärt förstärkning cirka 30 minuter innan incidenten med vägbommen inträffade.

Polisen rubricerar händelsen som mindre allvarlig men ser det ändå som en provocerande handling av ungdomsgänget. Göteborgspolisen har också beslutat att utrusta personalen med flera olika sorters bomnycklar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.