Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-12 16:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/uppgifter-skottlossning-pa-hisingen-i-goteborg/

Sverige

Misstänkt skottlossning på Hisingen i Göteborg – en skadad

En man påträffades skadad på tisdagskvällen i bostadsområdet Länsmansgården på Hisingen i Göteborg. Uppringare larmade polisen klockan 21.12 om misstänkt skottlossning. 

– En förundersökning om misstänkt mordförsök har inletts, säger Anna Göransson, presstalesperson för polisen i Västra Götaland.

Mannen har förts med ambulans till sjukhus. Polisen hoppas kunna förhöra honom där om vad som skett – mannen var talbar när han togs om hand.

– Vi vill höra honom på sjukhuset. Polis finns även där för att övervaka ordningen, rutinåtgärd i sådana här fall. Tills vidare är läget lugnt, säger Anna Göransson.

Vid 21.30-tiden hade den troliga brottsplatsen, Länsmanstorget, spärrats av. Inledningsvis arbetade patruller med att hålla förhör med eventuella vittnen, samt att söka i området efter gärningspersoner.

– Vi har tills vidare ingen gripen och ingen misstänkt, säger Göransson.